Catalog

Other

Grid
List
 • STEFFI - Putere publica, durere personala

  STEFFI - Putere publica, durere personala

  De la rănile iubirii, la strălucirea din teren, Steffi spune povestea completă și fascinantă a unuia dintre starurile cele mai distincte din lumea sportului.

  • Editia I 2015, paperback
  • Traducator: Florin Tudose
  • 13 x 20 cm
  • 224 pagini
   
  De-a lungul năucitoarei sale transformări din copil prodigios în superstar al tenisului, Steffi Graf a fost în centrul atenției presei internaționale, dar, în ciuda curiozitatății acesteia, ea a rămas un mister. Biografia de față este prima care pătrunde dincolo de imaginea publică pentru a o revela pe adevărata Steffi. 

  Suferința și triumful au fost dominantele vieții ei: angoasa asistării la acuzațiile de infidelitate și, mai apoi, de evaziune aduse tatălui său, expunerea în presa globală a propriilor legături romantice, seria de accidente care i-au periclitat cariera și, în ciuda a toate acestea, un lanț de titluri și victorii ce au produs invidie adversarelor. 

  În 1987, Steffi cucerea primul titlu de Mare Șlem. În 1988, reușea ceea ce nu mai reușiseră încă niciun bărbat și nicio femeie în tenis – toate cele patru titluri de Mare Șlem, plus aurul olimpic, într-un singur an calendaristic. Rezultatul, pe lângă creșterea uriașă a numărului de ore de tenis televizate de către stațiile germane de televiziune, a însemnat și o creștere masivă a numărului terenurilor de tenis, precum și o vastă expansiune a numărului de membri ai Federației Germane de Tenis, ce a ajuns de la 1,2 milioane în 1985 la 2,2 milioane în 1993. Iată, așadar, care au fost premisele apariției lui Stefanie Maria Graf, cunoscută acum milioanelor de fani din întreaga lume drept Steffi.

  Despre autor

  Sue Heady este jurnalistă și scriitoare. Volumul de față, care cuprinde debutul în tenis și prima parte a carierei lui Steffi Graf, este una dintre cele mai cunoscute cărți ale autoarei. Steffi povestește despre arestarea tatălui sportivei, Peter Graf, cu acuzația de evaziune fiscală, despre dependența de alcool și presupusa infidelitate ale acestuia, dar și despre rivalitatea lui Steffi Graf cu Monica Seleș.
  8,90 €
  View
  Available
 • Autobiografia Nick Bollietteri

  Autobiografia Nick Bollietteri

  • Editia I 2015, paperback
  • Traducator: Camelia Butuligă
  • 13 x 20 cm
  • 344 pagini
   
  Celebrul antrenor de tenis Nick Bollettieri şi-a trăit viaţa cu intensitatea unui tiebreak de set decisiv. În autobiografia de față, scrisă împreună cu vechiul său coleg şi prieten, Bob Davis, Bollettieri povestește despre începuturile sale modeste și victoriile câștigate pe terenurile centrale de la Wimbledon, Roland Garros, US Open şi Australian Open. Vorbeşte deschis despre cei zece jucători ai săi care au ajuns pe locul I în clasamentul mondial, dar și despre cele nouă vieţi, opt neveste, şapte copii şi toate succesele şi eşecurile legate de aceștia. Povestea sa, spusă cu umor și înţelepciune, conține sfaturi bazate pe şase decenii de supremaţie în antrenorat, inspiră, motivează şi trece dincolo de terenul de tenis. Rezultatul este portretul unui bărbat de neoprit, energic şi cu inimă mare, care s-a dedicat tenisului, a creat campioni pe teren, dar şi în afara lui şi a schimbat acest sport şi nenumărate vieţi. 

  Nick mi-a oferit o umbrelă protectoare când am fost aruncat în lumina nemiloasă a reflectoarelor. Erau zile când simţeam că suntem doar noi doi împotriva lumii întregi. Nu am să uit asta niciodată. 
  Andre Agassi 

  Una din cele mai mari calităţi ale lui Nick este că, indiferent de situaţie, este întotdeauna alături de tine... De fiecare dată când păşeam pe teren, aprindea scânteia unei personalităţi şi a unei energii extraordinare. 
  Maria Șarapova 

  Viaţa mea nu ar fi fost la fel dacă nu l-aş fi întâlnit pe Nick. Sunt bucuroasă că l-am cunoscut şi ca antrenor, şi ca prieten. 
  Serena Williams 

  Contribuţia lui în tenis ca antrenor şi deschizător de drumuri este uluitoare. 
  Monica Seleș

  Despre autori

  NICK BOLLETTIERI

  Considerat a fi unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din lume, Nick Bollettieri a schimbat felul în care se joacă şi se predă tenisul la toate nivelurile. A fondat Academia de Tenis „Nick Bollettieri“ în Bradenton, Florida – actualmente Academia IMG – unde s-au format unii dintre cei mai talentaţi jucători din lume. A contribuit la modelarea carierelor lui Andre Agassi, Serena Williams, Maria Șarapova, Jim Courier, Boris Becker, Anna Kournikova, Monica Seleș, Tommy Haas şi alţi campioni. Realizările sale nu au fost niciodată egalate. 
  La cei 84 de ani, este încă în plină formă și ajută la formarea unei noi generaţii de tineri campioni şi la introducerea tenisului în zonele urbane defavorizate. 

  BOB DAVIS

  Fost campion naţional al American Tennis Association, Bob Davis lucrează în domeniul tenisului de peste 4 decenii. A fost timp de 12 ani directorul Clubului de Tenis Americana din New York şi CEO al Programului de Tenis Cities iniţiat de Nick Bollettieri şi Arthur Ashe (denumit, mai târziu, Programul de Tenis al Fundaţiei Safe Passage Arthur Ashe). Bob este asociatul lui Nick Bollettieri de peste 30 de ani şi conduce, în prezent, Fundaţia Panda care, în parteneriat cu şcolile şi spitalele locale, îi învață pe copiii de la oraş despre sănătate, fitness şi abandonul şcolar, prin intermediul tenisului. Este, de asemenea, preşedintele Galeriei Celebrităţilor de Culoare din Tenis. 


  8,90 €
  View
  Available
 • Gamma - Mobility Ladder

  Gamma - Mobility Ladder

  The GAMMA Mobility Ladder is for training foot speed, quickness, balance and coordination for not just tennis, but all sports. 

  Two 16 foot (5m), 6 inch sections combine for a total 33 foot length (10m)or place them side-by-side for footwork drills between the two ladder sections. Rungs are adjustable to fit the stride of any person. The Mobility Ladder comes with a drill book and an all-weather zippered nylon carrying case.

  • Two 16 foot, 6 inch sections combine for a total 33 foot length
  • Place them side-by-side for footwork drills between the two ladder sections
  • Rungs are adjustable to fit the stride of any person
  • Comes with a drill book
  • All-weather zippered nylon carrying case
  38,39 €
  View
  Available
 • În mintea unui campion - PETE SAMPRAS

  In culisele tenisului - NEIL HARMAN

  În culisele tenisului este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2015
  • Traducator: Irene Cristescu, Claudiu Oancea
  • 13 x 20 cm
  • 552 pagini
   

  O analiză plină de viaţă a lumii tenisului profesionist, oferită de o persoană apropiată de vedetele acestui sport... După cum o arată şi titlul, această carte este specială datorită secretelor la care Harman are adesea acces mulţumită relaţiilor cordiale pe care le întreține cu mulţi dintre reprezentanţii de marcă ai tenisului. Profitând la maximum de statutul său privilegiat, Harman reuşeşte să fie mai mereu pe cât de conştiincios, pe atât de entuziast, ocupându-se cu atenţie de toate subiectele fierbinţi ale momentului, furişându-se abil de la un meci la altul, de la o conferinţă de presă la alta, pentru ca mai apoi să ajungă la evenimente importante din circuitul ATP. The New Review

  Neil Harman este unul dintre cei mai respectați și apreciați jurnaliști de tenis din peisajul sportiv actual. Poate fi văzut mai mereu în primele rânduri ale partidelor jucate de tenismeni precum Roger Federer, Rafael Nadal sau Venus și Serena Williams. Cu o carieră întinsă pe aproape patru decenii, el a devenit confidentul multor vedete din lumea tenisului, fiind, pentru o vreme, chiar consilierul pe probleme de presă al jucătoarei numărul doi mondial, Victoria Azarenka.

  În În culisele tenisului, Harman ne ajută să pătrundem în culisele acestui sport, aruncând lumină asupra celor mai intime secrete ale tenisului, într-un volum plin de personalitate, freamăt, dramă şi intrigi.

  Cartea lui Harman include interviuri oneste, minuţioase, cu toţi jucătorii de top, cu antrenorii acestora, precum şi cu agenţii şi managerii lor. Autorul prezintă sportul alb din perspectiva insiderului, oferind cititorilor săi o perspectivă proaspătă, dar şi opiniile sale personale drastice, care l-au făcut atât de îndrăgit. În culisele tenisului vorbeşte despre momentele cruciale ale tenisului zilelor noastre; de la Wimbledon la Jocurile Olimpice, de la lupta Serenei Williams cu boala și până la victoria istorică a lui Andy Murray la un turneu de Mare Șlem.

  Despre autor

  NEIL HARMAN este corespondentul de tenis al cotidianului The Times, iar în trecut a colaborat şi cu Daily Mail şi Sunday Telegraph. Harman a deținut funcția de preşedinte al Lawn Tennis Writers' Association şi de preşedinte al International Tennis Writers' Association. A fost distins, de către Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), cu premiul Ron Bookman pentru excelenţă în media, fiind, de asemenea, onorat de către Asociaţia Jurnaliştilor Sportivi cu titlul de Reporterul Sportiv al Anului (2007), fiind prima dată când un reporter de tenis câştiga acest premiu

  10,20 €
  View
  Available
 • HEAD Pack - 2 Racquets + Bag

  HEAD Pack - 2 Racquets + Bag

  Pack:
  2 x Racquet HEAD Graphene XT Speed REV PRO + Termobag HEAD Tour Team Combi


  364,68 €
  View
  Available On sale
 • Pack Prince - 3 Tour 100T ESP + Bag Tour Team 9 (green)

  PRINCE Pack - 3 Racquets + Bag

  Pack:
  3 x Racquet Prince Tour 100T ESP + Bag Prince Tour Team 9 (green)


  662,18 €
  View
  Available On sale
 • Pack Prince - 2 Tour Team 100T + Bag Tour Team 6 (green)

  PRINCE Pack - 2 Racquets + Bag

  Pack:
  2 x Racquet Prince Tour 100T + Bag Prince Tour Team 6 (green)


  412,66 €
  View
  Available On sale
 • Pack Prince - Tour Team 100T + Backpack

  PRINCE Pack - Tour 100T + Backpack

  Pack:
  Racquet Prince Tour 100T + Backpack Prince Tour Team (green)


  220,73 €
  View
  Available On sale
 • Pe linie - SERENA WILLIAMS

  Pe linie - SERENA WILLIAMS

  Serena Williams. Pe linie de Serena Williams împreună cu Daniel Paisner este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2014, paperback
  • Traducator: Diana Grigoriu
  • 13 x 20 cm
  • 368 pagini
   
  Povestirile pe care le-am ales din viaţa şi cariera mea sunt cele care acum mi se par cele mai bune surse de inspiraţie, cele mai motivante, cele mai ilustrative. Sunt amintirile care îmi dau mie formă, în momentul în care trimit aceste pagini la tipar. Sunt clipele pe care le văd ca pietre de hotar şi influenţele primite în formarea mea, ce m-au ajutat să devin persoana care sunt, jucătoarea care sunt, precum şi persoana şi jucătoarea care aş putea deveni. Cereţi-mi peste zece ani să reflectez asupra copilăriei mele şi a devenirii mele pe terenul de tenis şi s-ar putea să ajung la alte gânduri. Sau poate că mă voi gândi la aceleaşi amintiri dar într-un fel cu totul nou, după cum mi se schimbă perspectiva. Cereţi-mi peste douăzeci de ani şi cu totul alte gânduri s-ar putea să iasă la suprafaţă. 

  Serena Williams 

  Cam asta sunt eu, acum. 
  O bucată din inima mea, la un moment dat în timp. Dar dincolo de toate, vine un avertisment: tot ce tocmai veţi citi se supune schimbării. În fine, poate nu chiar tot. Anumite fapte legate de viaţa mea – cine, ce, când şi unde – sunt toate fixe. Dar fiecare părere, fiecare sentiment, fiecare intuiţie care derivă din acele fapte – cum şi de ce – este încă pe masă. 
  Când am început să scriu cartea aceasta, n-am intenţionat niciodată să fie nişte memorii complete, de la un cap la altul. Nu sunt pregătită să-mi fac bagajul şi să-mi închei cariera. N-am terminat încă! Vă pot spune ce se întâmplă. Vă pot spune ce s-a întâmplat. Dar nu vă pot spune încotro mă îndrept. Nu pot şti ce turnură va lua povestea vieţii mele. La naiba, nici nu vreau să ştiu. 

  Serena Williams 

  Pe teren, Serena este cea mai competitivă adversară pe care am întâlnit-o, iar în afara terenului este o soră iubitoare şi o prietenă adevărată. Serena a fost pentru mine un model şi o sursă de inspiraţie.

  Venus Williams
  8,90 €
  View
  Available
 • Castiga urat - BRAD GILBERT

  Castiga urat - BRAD GILBERT

  Războiul mental în tenis. Lecții de la antrenorul lui Andre Agassi, Andy Roddick si Andy Murray

  Câștigă urât de Brad Gilbert & Steve Jamison este un proiect al editurii Publica.

   
  • Editia I 2013, paperback
  • Traducator: George Chirita si Silvia Dumitrache
  • 13 x 20 cm
  • 332 pagini

  Spre deosebire de sărirea corzii, un meci de tenis nu începe atunci când începe şi nu se termină atunci când se termină. Meciul de tenis începe în afara terenului de joc, continuă în momentele de dinaintea meciului şi din timpul meciului; continuă şi după ce ai câştigat (sau pierdut) punctul final. Jucătorii inteligenţi ştiu cum să se pregătească în mod corect pentru un meci şi, odată început turneul, cum să-şi controleze emoţiile. Ştiu cum să gândească în timpul meciului, evitând lovituri cu procentaj scăzut care prezintă riscuri inutile în momente neesenţiale. Jucătorii inteligenţi observă ce se întâmplă într-un meci şi analizează informaţiile. Ştiu cum să fructifice ceea ce ştiu. 

  Pe parcursul acestei cărţi, vei găsi oportunităţile de care trebuie să fii conştient, opţiunile pe care le ai şi modul în care le poţi fructifica de dinaintea meciului până după meci. Cum să te pregăteşti mental şi fizic pentru bătălia de pe teren. Cum să joci împotriva oricărui stil de tenis. Cum să recunoşti dinamica importantă într-un meci. Cum să faci faţă presiunii şi stresului. 
  Şi multe altele. BRAD GILBERT 

  După ce testezi formula lui Brad și cineva te acuză că ai „câştigat urât“, spune-i doar atât: „Mulţumesc. 
  M-am pregătit mult pentru asta“. STEVE JAMISON 

  Câștigă urât este o carte extraordinară. Veți învăța tehnici de profesioniști care vă vor ajuta să jucați cel mai bun tenis de care sunteți capabili. PETE SAMPRAS 

  În Câștigă urât, Brad Gilbert ne explică cum se câștigă un meci de tenis. Nu cred să existe cineva mai priceput la a înțelege războiul mental din jocul de tenis. Brad m-a ajutat să-mi îmbunătățesc jocul și sunt sigur că vă va ajuta și pe dumneavostră. ANDRE AGASSI 

  Mi-aș fi dorit ca această carte să fi existat pe piață atunci când m-am apucat de tenis. JIM COURIER

  Despre autori

  Brad Gilbert este considerat de majoritatea experţilor cel mai mare strateg şi tactician din lumea tenisului, precum și unul dintre cei mai buni antrenori din circuitul ATP. Brad Gilbert i-a antrenat printre alții pe Andre Agassi, Andy Roddick și Andy Murray.

  Steve Jamison este coautorul bestsellerului Wooden on Leadership (2005), scris împreună cu legendarul antrenor de baschet John Wooden

  8,90 €
  View
  Available
 • Campion la Wimbledon - ANDY MURRAY

  Campion la Wimbledon - ANDY MURRAY

  Andy Murray. Campion la Wimbledon de Mark Hodgkinson este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2014, paperback
  • Traducator: Diana Grigoriu
  • 13 x 20 cm
  • 368 pagini
   
  Este un moment deosebit pentru un jucător de orice naţionalitate când câştigă la Wimbledon, dar e mult mai mult atunci când concurezi pe iarba de acasă şi eşti primul britanic din ultimii 77 de ani care ţine în braţe trofeul. Marea Britanie aşteptase acest eveniment de mult timp. În minutele, orele şi zilele de după finală, sunt sigur că Murray spunea în sinea sa: «Oau!», dar cred că îi va lua o vreme până să-şi dea complet seama ce anume a făcut pe Terenul Central. Va exista un moment, poate peste câteva luni, când va înţelege – este posibil ca asta să nu se întâmple până în momentul în care va reveni la England Club în 2014 - pentru a gusta din privilegiul campionului de a deschide turneul prin primul meci pe Terenul Central. Să se întoarcă în calitate de campion la Wimbledon va fi ceva special pentru Murray, genul de moment despre care va dori să le povestească nepoţilor. 

  Fuseseră două săptămâni dintre cele mai imprevizibile – Rafa Nadal pierduse în prima zi, Roger Federer şi Maria Şarapova fuseseră eliminaţi în ziua a treia, iar Serena Williams nu răzbătuse până la treburile serioase de la finalul turneului – iar turneul de la Wimbledon 2013 urma să se termine prin haosul şi criza din mintea lui Andrew Barron Murray. Când Murray, la serviciu cu avantajul celor două seturi şi al conducerii cu 5-4 în decisiv, ajunsese la 40-0 pentru a avea șansa a trei mingi de campionat, exista o voce lăuntrică ce-i spunea: „Andy, eşti pe cale să câştigi la Wimbledon. Eşti pe cale să devii primul campion britanic cu pantaloni scurţi, primul britanic ce va ridica deasupra umerilor trofeul de la epoca lui Fred Perry încoace.” Până la urmă, de fapt acea voce îi spunea: cine îşi pierde serviciul pe iarbă de la 40-0? Serios, cine poate fi într-atât de nesăbuit încât să facă una ca asta? Mark Hodgkinson 

  Ziua în care Andy Murray a câştigat la Wimbledon a fost momentul în care şi-a schimbat întreaga viaţă, precum şi ziua în care m-am gândit: „Nu va mai trece mult timp până când îi vom spune Sir Andy.“ Murray joacă acum la un cu totul alt nivel. Boris Becker

  Despre autor

  Mark Hodgkinson, fondatorul şi editorul thetennisspace.com, l-a întâlnit pe Andy Murray pentru prima dată pe vremea când scoţianul, atunci în vârstă de 17 ani, locuia în bungaloul unei academii de tenis din apropierea orașului Barcelona. Fost corespondent de tenis al revistei Daily Telegraph, Hodgkinson a realizat un scurt material video despre Wimbledon pentru BBC şi a scris rubrica de tenis a programului oficial al Olimpiadei de la Londra din 2012. În perioada în care s-a aflat la Daily Telegraph, a colaborat cu Judy Murray la articolele şi rubricile semnate de ea, pe lângă celălalt rol al său la ziar, acela de ghost writer al lui Boris Becker.

  8,90 €
  View
  Available
 • Dieta castigatoare - NOVAK DJOKOVIC

  Dieta castigatoare - NOVAK DJOKOVIC

  Cum m-a ajutat regimul alimentar fără gluten să ajung numărul 1 în ATP.

  Dieta câștigătoare de Novak Djokovic este un proiect al editurii Publica.

   
  • Editia I 2013, paperback
  • Traducator: Doru Someșan
  • 13 x 20 cm
  • 236 pagini

  În lumea tenisului profesionist de astăzi, cea mai mică schimbare în ceea ce priveşte abilitățile de joc, condiția fizică sau mentală se vede imediat pe terenul de joc. Mă antrenam în fiecare dimineață și în fiecare după-amiază, ridicam greutăți, mergeam cu bicicleta și alergam ore întregi în fiecare zi. Nu era o problemă de condiție fizică. Am schimbat preparatorii fizici, căutând de fiecare dată pe cineva cu un program nou de pregătire fizică. Am schimbat antrenorii, gândindu-mă că poate ceva legat de tehnica mea de joc mă va elibera de acest blestem. 

  Și totuși, de fiecare dată când făceam câte un pas important spre împlinirea visului meu, mă simțeam de parcă eram legat cu o frânghie de corp și cineva mă trăgea înapoi. Câștigam un turneu, apoi mă prăbușeam inexplicabil în următorul, câștigam spectaculos un meci, ca pe urmă să mă retrag în mijlocul partidei din turul imediat următor. 

  Aveam abilitățile, talentul și motivația necesare. Aveam disponibilitatea și resursele pentru a încerca orice formă de antrenament fizic și mental cunoscută de om și aveam acces la cei mai buni medici din lume. Dar ceea ce îmi crea probleme era ceva la care nu mă gândisem niciodată. Modul în care mă antrenam și mă pregăteam fizic erau în regulă. 

  Greșit era modul în care mă hrăneam. NOVAK DJOKOVIC

  Voi fi sincer – nu mi-am imaginat niciodată că noua mea dietă alimentară mă va face să mă simt într-atât de bine. Să mă simt într-atât de capabil. Întotdeauna m-am antrenat cu gândul de a fi cel mai bun, doar că modul de funcționare a organismului meu îmi stătea în cale. Apoi, brusc, lucrurile s-au schimbat. Atunci când schimbarea s-a întâmplat și eu am început să mă simt fantastic, am știut exact ce vreau de la mine: să ajung numărul unu în lume. Să câștig și să continui să câștig. 

  Bineînțeles, am pierdut în greutate. Bineînțeles, m-am simțit foarte bine. Dar nu era suficient pentru mine. Sper să nu fie suficient nici pentru tine. 

  Fă aceste schimbări. Bucură-te de proces. Dar nu lăsa ca aceste schimbări să devină obiectivul tău. Lasă-le să fie porțile de acces către niște obiective mai mărețe și mai importante. 

  Fii pregătit. Novak Djokovic

  Sunt încântat că o figură publică de talia lui Novak Djokovic, un personaj admirat de milioane de tineri, a ales să vorbească despre problema delicată a glutenului și să se ofere drept exemplu de succes pentru ceea ce poți obține prin angajament ferm, muncă susținută și o dietă sănătoasă. William Davis, autorul bestsellerurilor New York Times: Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health și Wheat Belly Cookbook

  Despre autor

  Novak Djokovic este unul dintre cei mai populari jucători din circuitul profesionist și primul jucător de tenis sârb care a ocupat poziția de lider în clasamentul ATP, loc pe care l-a păstrat timp de 101 săptămâni. Actualmente ocupă locul al doilea în acest clasament, la mică distanță de Rafael Nadal. Este considerat de majoritatea specialiștilor și comentatorilor sportivi drept unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile.

  8,90 €
  View
  Available
 • In cautarea perfectiunii - ROGER FEDERER

  In cautarea perfectiunii - ROGER FEDERER

  Roger Federer. În căutarea perfecțiunii de René Stauffer este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2014, paperback
  • Traducator: Irina Cristescu
  • 13 x 20 cm
  • 496 pagini
   
  Era 11 septembrie 1996. Fusesem însărcinat de Tages-Anzeiger să scriu, pentru ziua următoare, un text despre World Youth Cup, un fel de Cupa Davis pentru juniori, care tocmai avusese loc la Zürich, unde își avea redacția noastră sediul central. Eram sceptic. Să scriu o istorie despre un turneu în care jucau echipe de tineri de 15-16 ani pe care nu îi cunoștea nimeni? 
  ….....................................

  În acea după-amiază însorită de sfârșit de vară l-am întâlnit pentru întâia oară, la baza sportivă și de agrement Guggach, pe Roger Federer. Tocmai împlinise 15 ani, fiind de fapt prea tânăr pentru acest turneu. Referințele sale erau însă impresionante: câștigase deja cinci titluri naționale de master, era cel mai bun elvețian pe grupa de vârstă de până în 16 ani și deja numărul 88 din țară. 
  ................................................... 

  Roger Federer era, fără îndoială, un giuvaer neșlefuit. Eram uimit că nimeni nu mai spusese sau scrisese nimic despre el. René Stauffer

  Să joace perfect: asta era forța care îl mâna în viaţă. Nu dorea neapărat să își învingă adversarii și să câștige trofee – chiar dacă, după cum a și recunoscut, de altfel, îi plăcea ideea că ar putea deveni bogat și celebru. Instinctiv, pentru el calea era scopul, iar calea era reprezentată de încercarea de a lovi și trimite mingile perfect cu racheta sa. Părea că este posedat de ideea aceasta, ceea ce explica de ce se enerva atât de tare chiar și după schimburile de mingi câștigate. Obsesia lui nu era dominarea adversarului, ci a mingii, pe care o iubea și o ura totodată. 
  Aspirațiile lui Federer erau înalte – prea înalte însă pentru a și le putea atinge în acel moment. În această relație tensionată dintre așteptări și realitate, sentimentele îi însoțeau fiecare mișcare. Părea să simtă ce posibilități stăteau ascunse în el și că putea face mult mai mult decât făcea deja, dar nu reușea încă să își transpună visurile în realitate. René Stauffer

  Despre autor

  RENÉ STAUFFER este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști sportivi prezenți în circuitul ATP. De-a lungul timpului a redactat materiale jurnalistice de la peste 60 de turnee de Mare Șlem pentru publicații precum Blick and Sport și Tages-Anzeiger.

  10,20 €
  View
  Available
 • Rafa - Povestea mea - Rafael Nadal

  Rafa - Povestea mea - RAFAEL NADAL

  Rafa - Povestea mea este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2012
  • Traducator: Florin Tudose
  • 13 x 20 cm
  • 248 pagini
   
  „Finala Wimbledon din 2008 dintre Rafa Nadal şi Roger Federer a fost partida cea mai lungă din istoria de 131 de ani a acestei competiţii şi, pentru mulţi, cea mai frumoasă partidă de tenis jucată vreodată. John McEnroe, care se afla pe Terenul Central în calitate de comentator pentru televiziunea americană, a declarat că este cel mai bun joc pe care l-a văzut vreodată. Bjorn Borg, aflat şi el în arenă ca spectator, omul care l-a învins pe McEnroe în cel mai aprig duel de până la Nadal şi Federer pe care şi-l putea aminti cineva la Wimbledon, a declarat şi el că fusese martorul celei mai măreţe partide din istorie. Unii ziarişti sportivi au spus că a fost pur şi simplu cea mai frumoasă încleştare din întreaga lume a sportului.” John Carlin

  „Mintea mi s-a oprit, emoțiile au dat năvală și odată tensiunea eliberată, corpul meu nu a mai putut să-și susțină greutatea. Brusc mi-am revenit și, în nebunia declanșată în arenă, am realizat ce s-a întâmplat. La vârsta de douăzeci și patru de ani am câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam; am scris istorie; am realizat ceva ce nici nu îndrăznisem să visez vreodată, ceva ce avea să rămână cu mine toată viața, ceva ce nimeni nu-mi va putea lua niciodată. Orice urma să se întâmple, de-acum știam că într-o zi voi părăsi acest sport ca o figură importantă, ca unul dintre cei mai mari campioni și speram - mi-a trecut și asta prin cap atunci - ca unul despre care toți ceilalți vor spune că a fost un om bun.” Rafael Nadal

  „Traducerea în limba română vine acum, într-un moment de cumpănă al carierei ibericului și sunt convins că toți cititorii acestei cărți, indiferent de preferințele pentru unul sau altul dintre marii campioni ai sportului alb din acești ultimi ani, vor exclama la sfârșitul lecturii: Vamos, Rafa!” Dragoș Neacșu, Erste Asset Management

  Despre autori

  Rafael Nadal s-a născut în anul 1986 la Manacor, Spania. A câștigat nouă titluri de Grand Slam și un Golden Slam pentru întreaga carieră - adică toate cele patru competiții majore de Grand Slam plus medalia de aur la Jocurile Olimpice 2008. Continuă să trăiască în Mallorca, de unde nu crede că va pleca vreodată.

  John Carlin, născut în Marea Britanie, este astăzi senior international writer la El Pais, ziarul de limbă spaniolă numărul unu în lume. A scris cartea Invictus (2009), o biografie a lui Nelson Mandela, după care s-a făcut ulterior filmul cu același nume, în care Morgan Freeman joacă rolul militantului sud-african pentru libertate


  8,90 €
  View
  Available
 • Open - ANDRE AGASSI

  Open - Autobiografie - ANDRE AGASSI

  Open. O autobiografie de Andre Agassi.

  • Editia I 2011
  • Traducator: Paul Slayer Grigoriu
  • 13 x 20 cm
  • 520 pagini
   
  Mai mult decât o carte de memorii despre viața unui profesionist în tenis, OPEN este povestea captivantă a unei vieți remarcabile.

  Împins de la spate de un tată dominator și irascibil pentru a deveni un campion la tenis, Andre Agassi a reușit ca la vârsta de 22 de ani să câștige primul dintre cele opt turnee de Grand Șlem pe care le-a cucerit de-a lungul carierei, lucru care i-a asigurat succesul financiar, celebritatea și în multe rânduri poziția de lider mondial în tenisul profesionist. În spatele acestei povești stă însă istoria unui om adeseori nefericit și confuz, care niciodată nu s-a simțit confortabil cu realizările sale profesionale. Cu o sinceritate dezarmantă, Andre scrie despre succesul dobândit la o vârstă fragedă, despre ce înseamnă cu adevărat celebritatea, despre căsătoria cu Brooke Shields și despre urcușurile și coborâșurile unei cariere fabuloase.

  "Sunt un om relativ tânăr. Treizeci şi şase de ani. Dar mă trezesc ca şi cum aş avea nouăzeci şi şase. După trei decenii de sprinturi, opriri bruşte, sărituri înalte şi aterizări brutale, corpul meu nu mai pare să fie corpul meu, mai ales dimineaţa. În consecinţă, mintea mea nu mai pare să fie mintea mea. Pe când deschid ochii sunt un străin pentru mine însumi şi deşi, încă odată, acesta nu e un lucru nou, e mai pronunţat dimineaţa. Trec repede prin faptele elementare. Numele meu e Andre Agassi. Numele soţiei mele e Stefanie Graf. Avem doi copii, un fiu şi o fiică, de cinci şi trei ani. Trăim în Las Vegas, Nevada, dar momentan locuim într-un apartament al hotelului Four Seasons din New York, pentru că joc la US Open 2006. Ultimul meu US Open. De fapt, ultimul meu turneu. Trăiesc din tenis, deşi urăsc tenisul, îl urăsc cu o patimă întunecată şi secretă, şi totdeauna l-am urât". Andre Agassi

  "Nu doar memoriile unui sportiv de excepție, ci un adevărat bildungsroman. O carte de un umor adeseori negru, scrisă de un suflet angoasat și sentimental". The New York Times Book Review

  "Agassi a scris, probabil, cea mai bună autobiografie a unui sportiv din toate timpurile. O poveste frustă scrisă într-un stil captivant și plin de nerv. Memoriile lui Andre sunt la fel de fermecătoare precum jocul său de tenis". Time Magazine

  "Nu numai că Agassi și-a dezgolit sufletul în fața cititorilor cum puțini atleți profesioniști au facut-o, dar a reușit acest lucru într-un mod în care nu mulți scriitori ar fi făcut-o". Entertainment Weekly

  Despre autor

  Andre Agassi este unul dintre cei mai carismatici jucători care au activat în circuitul profesionist de tenis ATP. Figură controversată, mereu aflat la granița dintre puseurile auto-distructive și mania pentru perfecțiune, Andre a șocat afirmând adeseori că urăște sincer tenisul. Acest lucru însă nu l-a împiedicat să câștige opt turnee de Mare Șlem, să fie în diferite perioade ale carierei sale numărul unu mondial și să fie catalogat drept cel mai bun jucător la returul de serviciu din istoria tenisului.

  Născut în anul 1970 într-o familie modestă din Las Vegas, Nevada, copilăria i-a fost marcată de figura paternală, un bărbat dominator și irascibil, al cărui unic scop în viață era să-și transforme unul dintre copii într-un campion la tenis. Căsătorit timp de doi ani cu celebra actriță Brooke Shields, Agassi este una dintre cele mai reprezentative figuri în tenisul mondial, atât prin calitatea jocului prestat, cât și prin caracterul rebel al firii sale. Din 2001 este căsătorit cu multipla campioană Steffi Graf, alături de care are doi copii, Jaden și Jaz.

  Andre Agassi deține două recorduri greu de egalat, fiind singurul jucător din lume care se poate lăuda cu un Golden Șlem (câștigarea tuturor celor patru turnee de Mare Șlem plus o medalie olimpică de aur la Atlanta în 1996) și cel mai în vârstă jucător din lume care s-a situat pe poziția numărul unu în clasamentul ATP (performanță obținută la vârsta de 33 de ani). Andre s-a retras din tenisul profesionist în anul 2006.


  10,20 €
  View
  Available
 • În mintea unui campion - PETE SAMPRAS

  În mintea unui campion - PETE SAMPRAS

  În mintea unui campion de Pete Sampras & Peter Bodo este un proiect al editurii Publica.

  • Editia I 2013, paperback, colițe foto la interior
  • Traducator: Diana Grigoriu
  • 13 x 20 cm
  • 318 pagini
   
  Pete Sampras este, aşa cum se poate demonstra, cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, un om a cărui etică a muncii bine consolidată a dus la un număr fără precedent de clasări pe prima poziţie timp de 286 de săptămâni consecutive şi al cărui talent precoce a făcut posibilă atingerea recordului de paisprezece titluri de Mare Şlem. Deşi uneori prima pagină a fost ţinută de rivalii săi mai vocali, Pete a preferat mereu să lase racheta să vorbească pentru el. Până acum.
   

  Prin În mintea unui campion, marele jucător de tenis care a arătat de nenumărate ori un disconfort vizibil când oamenii încercau să-i „intre în minte” se destăinuieşte în sfârşit. O raritate sportivă, Pete a hotărât din primele zile în care a jucat să nu lase nimic să stea în calea iubirii sale pentru tenis. Dar în timp ce hotărârea cu care şi-a urmărit unicul scop a dus la dominaţia în acest sport, succesul n-a venit fără un preţ. Presiunea constantă de a concura pe cea mai tare scenă a lumii – sub ochiul vigilent al maşinăriei presei, flămândă de mai mult decât simpla măreţie sportivă – şi-a cerut tributul.

  „Aşa cum o spune şi titlul, această carte reprezintă o privire remarcabilă în interiorul minţii unui campion şi poate una dintre cele mai bune cărţi de memorii din tenis din toate timpurile. Pete surprinde presiunea pe care o simte un jucător odată ajuns în vârf. Ne aduce lângă el pe teren şi ne dăm seama clar ce anume l-a făcut pe el extraordinar: avea o determinare supremă, era decis să afle punctele tari şi punctele slabe ale adversarilor şi şi-a asumat obligaţia de a nu ceda uşor niciun punct.” Rod Laver

  „Chiar şi atunci când joci la cel mai înalt nivel, este greu să-ţi dai seama care este sentimentul victoriei – şi al încercării de a rămâne în vârf – pentru alt concurent. Cu toţii reacţionăm diferit la presiune, în lumina puternică a reflectoarelor. Este cumplit de greu să rămâi cu picioarele pe pământ, dar această carte plină de candoare demonstrează că ceea ce i-a permis lui Pete să atingă culmea acestui sport a fost capacitatea rară de a-şi doza forța mentală şi de a şi-o extrage din sânul familiei.” Monica Seles

  „Pete Sampras, unul dintre eroii mei de când eram un copil, a fost mereu capabil să se ridice la înălțimea momentului şi să câştige atât de multe meciuri mari la cele mai importante turnee. Această carte oferă cititorilor o privire în interiorul carierei remarcabile a lui Pete şi asupra felului în care a reuşit să-şi îndeplinească visul de a fi cel mai mare jucător de tenis din lume.” Roger Federer

  Despre autori

  Pete Sampras deţine recordul de cel mai tânăr jucător care a câştigat U.S. Open-ul la simplu masculin (nouăsprezece ani). În timpul carierei sale, a câştigat şaizeci şi patru de titluri importante la simplu (inclusiv paisprezece Mari Şlemuri, unsprezece titluri din Seria Masters ATP şi cinci titluri de Cupă Tennis Masters), precum şi două titluri la dublu. În momentul de faţă trăieşte în Los Angeles, alături de soţia sa, Bridgette, şi fiii lor, Cristian şi Ryan.

  Peter Bodo este jurnalist senior şi redactor şef al revistei Tennis.

  8,90 €
  View
  Available
 • Powerball 250Hz Clasic

  Powerball 250Hz Pro

  Silky smooth spin with a 15,800+ RPM top speed, 250Hz is a perfect introduction to the Powerball model range and will give years of beneficial enjoyment to male and female users of all ages

  (Persons under 12 years of age should use Powerball only with Adult supervision)

  Technical specifications:
  • Computer balanced 250Hz rotor vibration free to 15,800rpm
  • Ultra-grip silicone band
  • High impact poly-carbonate shell
  • Available with an LCD counter (speed meter)
  • Weighs 250gr
  • Inertial resistance: 14kg at 10,000rpm

  Inside the Box:
  1 x Powerball
  2 x Starting cords
  1 x Instruction CD
  1 x LCD Counter (‘Pro’ model only)
   
  Warranty & Options:
  • Lifetime warranty against manufacturing defects
  • Pro models include an LCD display
  • Classic models may be fitted with an LCD display as an optional extra
  23,99 €
  View
  Available
 • Powerball 250Hz Clasic

  Powerball Vortex Clasic

  Silky smooth spin with a 15,800+ RPM top speed, Vortex is a perfect introduction to the Powerball model range and will give years of beneficial enjoyment to male and female users of all ages

  (Persons under 12 years of age should use Powerball only with Adult supervision)

  Technical specifications:
  • Computer balanced Vortex rotor vibration free to 15,800rpm
  • Ultra-grip silicone band
  • High impact poly-carbonate shell
  • Unique opaque design
  • Weighs 250gr
  • Inertial resistance: 14kg at 10,000rpm

  Inside the Box:
  1 x Powerball
  2 x Starting cords
  1 x Instruction CD
  1 x LCD Counter (‘Pro’ model only)
   
  Warranty & Options:
  • Lifetime warranty against manufacturing defects
  • Pro models include an LCD display
  • Classic models may be fitted with an LCD display as an optional extra
  12,48 €
  View
  Available
 • Powerball 250Hz Clasic

  Powerball 250Hz Clasic

  Silky smooth spin with a 15,800+ RPM top speed, 250Hz is a perfect introduction to the Powerball model range and will give years of beneficial enjoyment to male and female users of all ages

  (Persons under 12 years of age should use Powerball only with Adult supervision)

  Technical specifications:
  • Computer balanced 250Hz rotor vibration free to 15,800rpm
  • Ultra-grip silicone band
  • High impact poly-carbonate shell
  • Weighs 250gr
  • Inertial resistance: 14kg at 10,000rpm

  Inside the Box:
  1 x Powerball
  2 x Starting cords
  1 x Instruction CD
  1 x LCD Counter (‘Pro’ model only)
   
  Warranty & Options:
  • Lifetime warranty against manufacturing defects
  • Pro models include an LCD display
  • Classic models may be fitted with an LCD display as an optional extra
  12,48 €
  View
  Available
 • Kirschbaum Vibrastoper - 3/set

  Kirschbaum Vibrastoper - 3/set

  The vibration dampener helps to reduce vibrations and oscillatory instabilities.
   
  packaging: 3 unit/set
  colors: yellow
  3,45 €
  View
  Available